{ LIFESTYLE }
13 Jan 2021
港版《大叔的愛》月底開拍! 大叔由黃德斌擔正

近年世界各地都流行BL劇,要講到 「表表者」一定係由田中圭、吉田鋼太郎和林遣都主演嘅日劇《大叔的愛》。而ViuTV早前就購入版權開拍港版《大叔的愛》,昨晚就傳出將會由MIRROR嘅Edan同Anson Lo分別飾演春田同牧凌太,至於大叔就由黃德斌擔正。而據知劇集將於今個月底開拍,其他演員都沿用ViuTV演員班底。




係港版《大叔的愛》中飾演春田嘅Edan可以話係搞笑擔當,近日係綜藝節目《膠戰》嘅表演令人氣急升,而且又即將推出新歌,今次更加係首次擔正做男一,相信係ViuTV今年力捧人選!







而Anson Lo亦係MIRROR成員中相當有人氣,佢去年就有參與劇集《男排女將》,以及推出多首跳唱歌曲。





《大叔的愛》講述原本迷戀「巨乳童顏」嘅房地產公司的業務員春田創一,有強烈嘅結婚念頭但就無異性緣,突然接連被尊敬的上司部長黑澤武藏及同事兼室友後輩牧凌太告白,進而展開的辦公室戀愛故事。





News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION